Ontdek Loopuyt: Waar gin en verzekeringen samenkomen

In het hart van Schiedam, waar Jan Loopuyt in de 19e eeuw zijn succesvolle verzekeringskantoor runde, ontstond een unieke combinatie van expertise: De welvarende ondernemer besloot in de hoogtijdagen van de Schiedamse jeneverindustrie óók jenever te gaan produceren en bracht zijn eigen distilleerderij onder in zijn kantoorpand. Zes generaties lang bracht de Loopuyt-familie hier haar voortreffelijke jenever voort.

 

In 2013 werd het erfgoed nieuw leven ingeblazen door een andere visionair, Jan van Stigt Thans, die zich vestigde in het pand van Jan Loopuyt. Hij besloot, na 25 jaar uitsluitend in het verzekeringsvak werkzaam te zijn geweest, om daarnaast gin te gaan distilleren. Gedurende tien jaar combineerde hij met succes dezelfde beroepen: zijn assurantiekantoor en de kunst van het distilleren. In september 2023 nam Jan van Stigt Thans een nieuwe wending en verkocht hij zijn assurantiekantoor. Nu legt hij zich volledig toe op de kunst van het gin maken.

Maak kennis met Loopuyt, een gin die elke van haar twaalf ingrediënten afzonderlijk destilleert: jeneverbes, kardemom, koriander, kinabast, nootmuskaat, framboos, grapefruit, lavendel, curaçaoschil, gojibes, inca’s en moerbeiboombes. Loopuyt gin kenmerkt zich door zijn zuiverheid, waardoor hoofdpijn verleden tijd is, tenzij je natuurlijk te enthousiast inschenkt. Loopuyt-gin, gemaakt met alleen natuurlijke ingrediënten, biedt een toegankelijke en uitgebalanceerde smaak, perfect om te mixen met tonic. Het is geen gin om snel weg te drinken, maar om te genieten in zorgvuldig samengestelde cocktails of rustig te nippen. Welkom bij de harmonieuze wereld van Loopuyt, waar traditie en vernieuwing samenkomen in elke druppel.

Geïnteresseerd in onze begeleiding op maat?

Meer weten over onze diensten en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.