In een fractie van een seconde slaat het noodlot toe

Het kan zomaar gebeuren: er breekt onverwacht een verwoestende brand uit. Het vuur verspreidt zich ongecontroleerd en u probeert het nog zelf te blussen. De hulpdiensten worden gebeld, maar kunnen de schade niet meteen indammen. Alles waar u als ondernemer jarenlang voor heeft gewerkt, gaat in rook op.

De oorzaak van de brand? Een terloops weggegooide poetsdoek in het restafval, kortsluiting in de elektrische installatie, reparatiewerkzaamheden aan het dak met een brander of las- of slijpwerkzaamheden waardoor brand ontstaat. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen. Niemand verwacht dat het hen overkomt, maar wij weten helaas uit ervaring: Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Veel ondernemers onderschatten de mogelijke gevolgen van een brand op de continuïteit van hun bedrijf. Wist u dat 50% van de bedrijven na een brand binnen twee jaar definitief de deuren kan sluiten? Zonder de juiste preventieve maatregelen en een goed doordacht bedrijfscontinuïteitsplan kan een enkel vonkje niet alleen een allesverwoestende brand veroorzaken, maar ook het einde betekenen van uw onderneming. 

De grootste schadeveroorzakers voor ondernemingen

Een goede risk management aanpak is essentieel om uw bedrijf te beschermen. Identificeer zwakke plekken, implementeer preventieve maatregelen en zorg voor een doordacht noodplan. Door proactief te handelen, kunt u de impact van deze schadeveroorzakers minimaliseren en de veerkracht van uw onderneming vergroten.

Brand

Kan ontstaan door elektrische storingen, kortsluiting, oververhitting, brandbare materialen of menselijke fouten.

Inbraak en diefstal

Van inventaris of goederen, vandalisme of inbraakpogingen, die kunnen leiden tot financiële verliezen en schade aan eigendommen.

Storm- en waterschade

Schade door extreem weer heeft ook in Nederland steeds vaker gevolgen voor bedrijfspanden. 

Technische storingen

Denk aan stroomstoringen, falende apparatuur of uitval van IT-systemen met stilstaande bedrijfsprocessen tot gevolg.

Ongevallen op de werkplek

Slip- en valpartijen, ongelukken met machines, giftige stoffen of andere arbeidsgerelateerde incidenten.

Daarom risico-inspecties

Een risico-inspectie brengt de risico’s in kaart. Als de risico’s bekend zijn, kunnen we hierop anticiperen en eventuele schades in de toekomst voorkomen waardoor de continuïteit van uw bedrijf gewaarborgd blijft. 

    Geïnteresseerd in onze begeleiding op maat?

    Meer weten over onze diensten en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.